Etapp ett - dag fyra

Idag har gått väldigt bra, trots att jag har haft lite ångest över helt icke-viktrelaterade saker.  Här kommer dagsrapporten:

Frukost: En ostomelett (på 2 ägg som vanligt och med mager riven ost strödd över)

Lunch: Pastasallad med mozzarella, lite dressing, sallad, tomater, gurka. FEM skivor fruktbröd till med lite smör! För mycket men det var för att jag väntade för länge med lunchen helt enkelt. Turligt nog lyckades jag hamna på en lagom kalorinivå ändå.

Middag: Köttfärssås med fullkorspasta. En portion.

Kalorier: Enligt viktklubb hamnar jag på 1352, en perfekt kalorimängd!

Träning: 1 h dansaerobics. Jag tog mig dit trots galen snöyra i Stockholm, och det känner jag mig nöjd med.

Hur har er dag gått? Gud, julen närmar sig med stormsteg, man kan verkligen bli trött på julhetsen. Själv ska jag spendera två timmar på stan på lördag och tänker då köpa ALLA julklappar. Det återstår att se om jag lyckas eller inte men jag brukar lyckas med det. Tro det eller ej!

Etapp ett-dag tre (igår)

Nej, nej, jag är inte försvunnen. Däremot kom jag hem sent igår pga julfest med jobbet, och orkade inte sätta igång datorn. Men jag skötte mig osedvanligt bra för att vara en julfest och lyckades hålla mig ifrån nästan alla onyttigheter. Jag la inte in gårdagens mat i viktklubb men skulle tippa på att jag hamnade inom hålla-vikten-nivå. Det här blev det:

Frukost: 3 skivor fruktbröd med lite smör och gurka

Lunch: Ceasarwrap från Sandys

Middag: Julbord på julfesten. Jag tog lagom med janssons frestelse, fyra kalvköttbullar, tre prinskorvar, en liten liten bit lax, en skiva vörtbröd med lite smör. Drack ett halvt glas vitt vin (ETT HALVT BARA!). Och sedan en miniliten bit kladdkaka utan grädde till.

Jag känner mig stolt över mig själv, för där fanns champagne, drinkar, massa vin, aladdin-godis, chips, ostbågar och så vidare i all oändlighet. Men jag stod emot allt förutom det jag skrev ovan. VAR DET INTE EN BRA DAG?

Även idag har gått hyfsat hittills, ska träna ikväll också. Men jag återkommer ikväll med dagsrapport!

Etapp ett, nystart, dag ett och två

Jag startade om på dag ett igår, blev kaos i helgen men förra veckan gick bra. Jag ska vara ärlig och säga att fredag-söndag inte gick bra alls, vet inte riktigt varför. Jag åt alldeles för mycket. Godis och pepparkakor och lussebullar, för att inte nämna glöggen och naturgodiset. Men som pepp/straff (beroende på hur man ser det men jag ser det som pepp) ger jag då mig själv en extra vecka på etapp ett (som varar i två månader). Det är bara en bonus att förra veckan gick utmärkt måndag-torsdag.

Igår:

Frukost: Ostomelett

Lunch: Pastasallad med mozzarella och en massa sallad + gurka + tomater, och en fralla till med lite smör

Middag: Ostomelett gjord på tre ägg och lite extra ost (skulle ha lagat annan mat men hade glömt att köpa en ingrediens - aj aj!)

Antal kalorier: Ca 1000 (för liite, i know)

Träning: 1 h dansaerobics

Idag:

Frukost: Ostomelett

Lunch: Sallad med lite glasnudlar och massa grönsaker. Det var kött i men jag kunde inte äta det för det var så äckligt kött! haha. Plus en liten brödbit med philadelphia.

Middag: Fyra brödbitar med lite smör, gurka och en halv förpackning halloumiost

Antal kalorier: 1369

Träning: Ingen träning idag.

Imorgon är det julfest med mitt jobb men jag ska inte dricka något utan landa på 1300 kalorier imorgon med. Även helgen kommer gå galant eftersom jag inte har några prövningar framför mig. Och nästa vecka är det jul och det ska också gå utmärkt! Vi hörs imorgon kväll. Jag förstår om ni inte tror på mig längre men nu har jag bestämt mig den här gången. Jag kan inte hålla på och hatta fram och tillbaka utan kör stenhårt nu fram till 15 februari. Utan undantag, yes you heard me! Möjligen lite skumpa på nyår men annars inga undantag alls. Julen är inte en ursäkt för att äta ihjäl sig, lika lite som lördagar är det. Ni märker imorgon att den här gångne menar jag allvar!! För jag slutar alltid sköta maten när jag slutar blogga och fylla i i viktklubb, så det känns väldigt centralt att hålla det au jour. Varje dag!

Etapp ett - dag ett

Så är första etappen (som ska pågå i två månader, se förra inlägget) påbörjad och det har gått alldeles utmärkt. Vad skönt det känns att vara tillbaka på banan, nu känner jag mig astaggad. Ibland räcker det med att bara klara en dag för att inspirationen ska vara tillbaka och nu är jag övertygad om att dessa två månader kommer gå som smort. Det känns kul att börja blogga igen också, och tusen tack för era peppkommentarer som betyder så mycket!

Mat idag:

Frukost: Ostomelett

Lunch: Halloumi (typ tre skivor), bulgur, lite yoghurt, fem valnötter

Middag: Fullkornspasta med köttfärssås, en portion

Kvällsmål: Ett tortillabröd med lite smör. Äckligt att äta tortilla bara sådär men jag hade typ inget annat hemma. Imorgon ska jag köpa hem morötter och dip som känns som ett betydligt bättre kvällsmål.

Kalorier: 1340

Träning:
Ett bodypump-pass och det kändes verkligen att det var ett tag sen jag tränade för mina muskler skakade på nästan varje övning. Och så typ 30 minuters promenad (hem från gymmet).

Var det inte en toppendag, så säg? Nu ska jag läsa lite och sedan sova och ladda inför en lika bra morgondag.

Back in business - men i små etapper

Jag fick betrakta mig som avhoppad från novemberutmaningen. Med mycket kaos i mitt liv och inget fokus så har de senaste veckorna gått käpprätt åt helvete. Jag fick betrakta mig själv som avhoppad från novemberutmaningen tyvärr, eftersom jag istället aldrig tränade och åt godis hela tiden.

Jag har funderat kring hur jag ska återfinna motivationen och insett att jag tycker det känns så LÅNGT tills jag ska gå ner mina 20 kilo. Därför kommer jag nu bara att satsa på två månader i taget.

Jag kommer alltså att fokusera under två månader nu, från och med idag fram till den 8 februari. Under denna period kommer jag ha en enda undantagsdag, antagligen blir det på nyårsafton. I vanliga fall brukar jag gå upp ungefär fem kilo i december men i år ska jag inte ha julen som någon slags ätar-ursäkt, utan ska istället fokusera på mitt mål. Igår promenerade jag en timme och var på dansaerobics, första träningen på ett bra tag. Även ikväll ska jag träna och promenera.

Så jag kommer börja på dag ett, dag två osv igen. Men när jag har klarat mina två månader, alltså den 8 februari, så nollställer jag och fokuserar från början igen. På så sätt delas viktnedgången bokstavligen talat upp i etapper. Går jag till exempel ner sju kilo under dessa två månader så kommer jag därefter att börja om med min nya vikt som startvikt. Förstår ni hur jag menar?

Det känns bra. Jag ska börja läsa era viktbloggar igen också, har inte orkat det under ett tag nu. Men de peppade mig och gav mig motivation tidigare, och ska göra det igen.

Vi hörs ikväll med dagens matrapport. Det är 1300 kalorier per dag som gäller för mig och jag ska även logga in på mitt viktklubb-konto igen för första gången på länge. På torsdag blir första vägningen.

HEJA!

RSS 2.0