När ens kropp är allmän egendom


Jag har lagt märke till att så fort man nämner något om diet/tänka på vad man äter/träning inför folk på arbetsplatser eller i skolan, så händer något. Min kropp blir deras. Annars är det ju lite tabu att påpeka överviktiga människors vikt (med all rätt). Men så fort en kommentar är fälld från mig om typ "jag ska försöka att inte käka så mycket pasta" eller "jag ska på bodypump ikväll", så påpekas det, stirras och noteras.

Det är kul på ett sätt, eftersom det blir ännu en pepp att gå ner i vikt. Samtidigt som man ju också vill vara ifred med sin kropp, särskilt när man som jag tänker på den hela dagarna. Och på hur folk uppfattar en.

Så det är ett litet tips kanske, om du börjar på en ny arbetsplats, att inte ta upp din vikt om du inte vill ha den iakttagen för evigt.

Nu blir det läsning. Efter en helg full av pizza, pasta, godis, choklad, mc donalds och alkohol så skriker min kropp efter mat nu. Eller naturgodis, eller vadsomhelst egentligen. Men det går över efter bara någon vecka, så det gäller bara att överbrygga den tröskeln. Och sedan, förstås, inte förstöra den igen efter två veckor.

NU ÄR DET DAGS FÖR SKINNY ASS 2009 för i helvete. 24 år och tjock måste ju vara det värsta som finns. Jag ska bli smal, snygg och kunna ha snygga kläder. Det kan jag nu med iofs, men de ska sitta snyggt och jag ska aldrig behöva tveka.

Imorse vägde jag 83 kilo. Det ska jag inte göra om två veckor.

Måndag

Idag har jag skött mig och nu får det vara nog med slarv. Det känns så fel att fortfarande hålla på såhär, så nu kör vi så det ryker.

Idag har jag ätit:

Frukost: ostomelett gjord på 2 ägg och mager riven ost (en "nypa")

Lunch: Ceasarwrap från sandys

Middag: 1 förp lättostkaka, ca 2 msk hallonsylt

Kvällsmål (efter träningen) : smoothie (gjort på vaniljlättyoghurt och hallon + minilite linfrön), en liten fralla av halvgrovt bröd med tomat, två små bitar mozzarella och lite olivolja.

Träning: totalt ca en halvtimmes promenad, plus ett bodypump-pass på sats.

Yay, känns bra med bra dagar. Imorgon fortsätter jag i samma anda. Och bloggar även

Med mål i sikte

Min nuvarande vikt (eller nja, förra torsdagen - har inte vägt mig som dess eftersom jag har mens nu) : 81.8 kilo
Längd: 162 centimeter
Målvikt: 62 kilo

Jag försöker träna tre gånger i veckan (1 x bodypump, 1 x lite svårare aerobics och 1 x dansaerobics).
Promenaderna brukar det bli sisådär med men jag ska försöka bättra mig.

Den här bloggen kommer finnas länge nu och uppdateras varje dag, så vad väntar du på? Börja prenumerera så kan du peppa mig och jag dig. Hörs imorgon, ikväll blir det nog lite muffins och så med tanke på att jag får besök från England och dessutom redan har förstört hela den här dagen.

Men imorgon blir det fokus igen.
Nu ska dessa kilon bort.


Kill calories återuppstår!

I höstas/vintras hade jag den här viktbloggen en väldigt kort tid.
Den här gången är jag här för att stanna.

De flesta av höstens inlägg är raderade, förutom det där jag predikar om varför jag tycker regelbundenhet är viktigt.

Okej, idag har jag ätit alldeles på tok för mycket (en hel limpa -skäms-, stor lunch och lättostkaka + hallonsylt till frukost). Så från och med imorgon börjar jag skriva matdagbok här, morgondagen blir alltså dag ETT.

Ett enda påpekande: Jag har min egen metod. Jag kör inte gi (absolut inte), inte direkt lchf heller. Utan en egen version av allt. Jag skriver detta för att slippa kommentarer som påpekar hur icke-gi min kost är, sådant är bara oinspirerande.

Annars - bomba mig gärna med tips på recept eller bra mellissnacks och så. Eller tips i allmänhet.
Jag äter väldigt ensidigt, ska försöka variera min kost lite mer också, när jag ändå håller på!

Vad vill jag med det här? Gå ner i vikt.
Bloggen kommer fungera som en inspiration för andra och mig själv.
Jag kommer vara helt ärlig med vad jag äter och hur mycket/lite jag motionerar.
Målet är att bloggen ska uppdateras ofta.
Ibland med saker jag hört om hälsa eller kost, ibland om personliga tankar (fast aldrig 'åh vad jag är tjock') och ibland rapporterar jag bara vad som ätits.
Mycket foton (fast inte nu i början :D ), inspiration och funderingar kring vikt och hälsa.

Jag vill även poängtera att jag inte är en anorektisk fjortonåring som här kommer rapportera om de två dagliga tomaterna. Jag är överviktig och behöver gå ner 15-20 kilo för att bli normalviktig. 24 år gammal och boende i stockholm.

Då kör vi då. Målvikt och sådant får ett eget inlägg.

Är ni på? BOOTCAMP 2009!

RSS 2.0