Nystart på måndag!

Hej allihopa, och sorry för min bortavaro!

Jag har inte tränat något alls denna vecka, förutom dansaerobics i måndags, och kommer heller inte träna mer. Jag har ätit massor varje dag. I förrgår bland annat en hel påse chips, två stora kanelbullar och choklad. Igår hur mycket choklad som helst, alltså verkligen galna mängder. Och idag har jag redan hunnit äta choklad.

Jag vet inte varför jag tappat fokuset men tror att det bland annat kan röra sig om:

1. för mycket stress och oro på alla fronter, jag har varit ur balans på många plan, haft mycket i skolan och lite för lite på jobbet ( = oro för att få sparken). I kombination vållar de min hjärna mycket stress och jag ser det som en ursäkt att hetsäta ihjäl mig.

2. för mycket träning tidigare veckor. Jag tror att jag överdrev med träningen och ska från och med nästa vecka träna 4 ggr per vecka, varken mer eller mindre. Annars tröttnar jag oundvikligen efter ett tag. Och tränar jag mindre så sköter jag inte maten eftersom det "inte är någon idé" (konstiga tankemönster, i know).

3. ingen inspiration. Det kan vara så enkelt, och så svårt. Det är så gott att äta massa chokladkakor varje dag, så gott att äta en brödlimpa om dagen och dricka vin flera gånger i veckan. Pizza smakar godare än kycklingfilé, just nu i alla fall. Och jag har inte känt mig inspirerad helt enkelt, känt att det är för lång väg att gå och att jag inte pallar.

MEN! Jag börjar återvända sakta men säkert. Imorgon och på lördag har jag utgång med alkohol inplanerat. Men från och med på måndag kommer jag faktiskt välja att starta från dag ett. Jag ska som sagt haka på ätatränakämpas novemberutmaning, och tror det kommer gå toppen. Jag kommer, utöver de regler hon har satt upp, dessutom att plocka bort brödet i november och alkoholen.

Tror det kan ge finfina resultat och jag kommer ha som mål att under november månad gå ner 4 kilo.

Så plocka inte bort er prenumeration på killcalories för på måndag börjar det seriösa viktbloggandet igen. Och den gången slutar jag inte förrän jag nått mitt mål. Fram tills dess kanske jag bloggar, men kommer med största sannolikhet att äta lite vad jag vill.

Pepp till er.

Oinspiration deluxe

Jag skrev häromdagen att jag inte ska försvinna, och det ska jag inte heller. Men borde jag börja om från dag ett? Nu har jag ätit godis och massa mat varje dag, och har totalt knappt gått ner alls om man ser totalt sedan jag började med bloggen. Visst har jag tränat duktigt i perioder men inte gått ner i vikt eftersom jag har ätit för mycket. Jag funderar på att börja från dag ett på söndag, nu har jag alkohol inplanerat både på fredag och lördag, så det känns inte som att jag kommer klara mig bra den här veckan. Men jag skulle alltså kunna satsa igen från söndag.

Dessutom tänker jag vara med i ÄtaTränaKämpas utmaning i november (skriver mer om det ikväll). Vad tycker ni, dag ett från söndag? Är det okej att göra så?

Kill calories no more? Jodå.

Egentligen är jag så borta nu från allt vad vikt och fokus, inspiration och träning heter, att det känns onödigt att ens bibehålla en viktblogg, det känns mer som en ironisk grej liksom.

För i fredags åt jag några smörgåsar till frukost, halloumi-bulgursallad med turkisk yoghurt och valnötter + en smörgås och en stor latte till lunch. En restaurangportion spaghetti med köttfärssås till middag, plus en hel del bröd. Fyra och ett halvt glas vin ute på kvällen. En foccaccia innan jag åkte hem, med typ kyckling, pesto och mozzarella.

Igår åt jag några smörgåsar till frukost, en halloumiwrap med fyra skivor halloumi och sallad och aubergineröra på tortillabröd till lunch. Sedan firade vi min syster, så då åt jag en rätt liten bit cheesecake.. Till middag var det norrländsk catering. Då åt jag två minimala bitar västerbottenpaj (motsvarar kanske en vanlig bit), lite potatissallad, en smörgås. Sedan när jag kom hem på kvällen så hade jag sådan ångest, att jag åt en rittersport chokladkaka (100 g), smak "whole hazelnuts", och en dubbeldaim.

Med andra ord har helgen gått åt helvete. Och sammanfattar jag veckans träning så har det bara blivit två gånger: I onsdags (streetdance) och i torsdags (bodypump).

Jag måste ta till något krafttag för att inte helt halka ur och gå upp massa i vikt. Men just nu har jag ingen inspiration. GAH!

Hursomhelst, så har jag alltså tänkt på att lägga ner bloggen. Men det gör ingenting bättre, så jag fortsätter blogga. Med andra ord hörs vi ikväll. I veckan som kommer, ska det åtminstone bli mer träning på schemat!

Dag 41 och dag 42 + vägning nummer 5

Matrapporter, sedan ska jag läsa! Men jag kan säga lite snabbt att jag känner mig mer stabil nu och tränade igår och idag, hurra! Helt oväntat men kul. I helgen ska jag blogga om ideal, om att inte ta till maten för att slippa tänka på känslorna och om mina favoritträningspass. Så i helgen blir det mycket bloggning!

Igår, alltså dag 41

Frukost: 3 skivor fruktbröd med lite smör
Lunch: Fullkornspasta med köttfärssås, en liten latte till
Mellanmål: En banan
Middag: Ostomelett, 2 skivor fruktbröd
Kvällsmål: 2 skivor fruktbröd med lite smör

Antal kalorier: 1300 ganska exakt.


Träning: 1 h streetdance på sats. Underbar, underbar klass!

Idag, alltså dag 42

Frukost: Hemgjord halloumiwrap eftersom äggen var slut! Dvs ett tortillabröd, 1.5 tsk aubergineröra, halloumiost (stekt) och lite sallad.
Lunch: Pastasallad med några bitar kyckling + sallad. En mörk fralla till.
Middag: Panini med mozzarella, skinka och sallad.
Kvällsmål: Tre skivor fruktbröd med lite smör.

Antal kalorier: 1500 ungefär.

Träning: Ett bodypumppass! 45 min plus stretch i 10.

Yay!

Det dåliga beskedet var att jag vägde mig imorse trots allt och hade gått upp +0.6 kilo sen förra torsdagen. Men jag är inte förvånad. Har ingen inspiration nu och det får jag acceptera och hoppas på att den återvänder. Men detta var alltså vägning nummer 5. Jag väger nu 81.0 igen. Grr. Men jag accepterar och gillar läget, nya tag när inspirationen kommer tillbaka.

Sov sött!

Mer senare

Igår gick bra faktiskt! Men jag hinner inte skriva om det nu så jag återkommer ikväll istället. Vågar ju inte viktblogga på jobbet direkt, om man säger så :D idag ska vi ha en stor presentation i skolan också superläskigt.

Men vi hörs senare :)

Om att tappa fokus + dag 40 (igår)

Jag hinner inte skriva långt nu, eftersom jag ju måste sminka och fixa mig inför jobbet. Men jag har totalt tappat fokus. Efter helgens eskapader känner jag mig oinspirerad, äter lite för mycket (men inte eccessively vilket iofs också känns skönt).

Jag som har tränat 4 gånger förra veckan, fem gånger veckan innan det ochsåvidare, har den här veckan inte tränat alls. Och nu har jag ju bokat in en massa saker så nu kommer jag inte hinna förrän på lördag. Det blir alltså en träning den här veckan. Det är helt sjukt lite för mig!

Jag vet att det kommer bli bättre nästa vecka, att jag kommer ha fått distans till personen jag träffade i lördags och som påverkade mig mycket och som jag tänkt på mycket sedan dess. Nästa vecka ska jag träna fem gånger och jag är övertygad om att det är så det kommer bli.

Men just idag, just nu, så orkar jag inte bli arg på mig själv för att jag åt ungefär 1600 kalorier igår ( frukost: några smörgåsar, lunch: kycklingpastasallad, fralla, midddag: 2 st hemgjorda halloumiwraps med sallad och aubergineröra, kvällsmål: två skivor bröd och en halv skål popcorn som jag delade med en vän) och det får vara så helt enkelt.. Jag kommer ju inte gå upp av det, vilket känns skönt! Dessutom har jag bestämt mig för att väga mig nästa gång på torsdag om en vecka. Efter helgen kommer jag garanterat ha gått upp imorgon och det orkar jag inte riktigt med nu när jag känner mig så obalanserad.

Hoppas att ni stannar kvar och fortsätter läsa. För jag kommer tillbaka med full styrka och 1300 kalorier inpräntat i hjärnan. Det kan bli imorgon, eller på fredag. Men jag kommer.

Puss på er, ha en fin dag! Själv ska jag jobba, plugga och ikväll umgås med en fin vän. Kul!

Dag 39

Jag är helt ur balans idag, pga en del saker som hände i lördags. Har ångest och känner mig väldigt förvirrad. Och ändå har maten gått ganska hyfsat, jag landade på 1491 kalorier. För att vara en sådan hemsk dag, så var det okej.

Det blev dock ingen träning, mycket pga att jag blev kvar på jobbet längre än tänkt och var tvungen att boka av passet. Den här veckan kommer jag satsa på att träna 3 gånger, det är ju lagom. Sedan om jag känner att jag hinner fler någon vecka, så tränar jag fler helt enkelt.

Mat idag:

Frukost: Ostomelett och två fruktbrödsmörgåsar med lite smör

Lunch: Foccaccia med mozzarella och ngn tomataktig "sås" eller vad man ska kalla det, plus sallad till

Middag: 5 skivor danskt rågbröd med lite smör

Åh, jag kan inte skriva normalt känner jag. Förhoppningsvis försvinner bara de här känslorna automatiskt tills imorgon. Jag ska stänga av datorn nu och lägga mig och läsa. Jag antar att alla har dagar då de är ur balans. Jag är mest stolt över att jag inte försökte döva känslorna med en massa mat, det känns som ett stort framsteg. Det var vad jag sysslade med hela dagen igår. Det gäller nog bara att inse att känslor inte dövas på det sättet.

Puss på er, hörs imorgon!

Hemsk helg

ja, mina vänner. Jag har fattat ett beslut. Eftersom jag inte kan hantera helgerna överhuvudtaget så ska jag försöka ha undantag bara varannan helg. Nästa helg kommer bli lugn och då kommer jag låtsas att det är vardag och köra 1300 kcal om dagen.

I helgen har jag garanterat raserat allt det jag byggt upp under veckan.

Igår åt jag några smörgåsar till frukost, lasagne med sallad till lunch. Sedan gick det utför med en muffins på eftermiddagen, middag på libanesisk restaurang och många glas vin. Idag har jag ätit bara skräp, pasta till "bakisbrunch", en stor chokladkaka, lösgodis och PIZZA!

Så ni hör själva, jag kör nästa helg utan undantag. Känner mig faktiskt peppad även om jag är bakis och trött.

Istället för att anklaga mig själv alltför hårt (misstagen är ju redan begådda), så satsar jag stenhårt inför veckan med träning måndag, onsdag, torsdag, lördag och kanske söndag. Och promenad de dagar jag inte tränar.

Här ska synas resultat! Sov så gott raringar. :)

Ingen träning idag

Jag har tränat varje dag den här veckan:

Måndag: 30 min spinning

Tisdag: 1 h SatsFlow

Onsdag: 1 h Streetdance

Torsdag: 1 h bodypump

Fredag: 1 h steamy windows

Lördag: INGEN TRÄNING! Jag skulle ha gått på spinning idag innan jag ska träffa min kompis, men jag skiter helt enkelt i det. Det ger mig lite ångest men jag kan inte träna varje dag. Dessutom har jag typ redan bestämt mig för att äta godis och sådant idag, och orkar helt enkelt inte gå och träna.

Imorgon har jag ingen träning inbokad heller. Men på måndag kör jag igång igen med träningen!

Hörs senare idag.

Dag 36 (igår) - en dag som gick åt helvete

Ja, rubriken säger väl det mesta. Igår gick käpprätt åt helvete. Jag har inte brytt mig om att räkna kalorierna men landar betydligt högre än jag borde.

Här kommer en ärlig matrapport för igår:

Frukost: 3 skivor fullkornsbröd med lite smör

Lunch: Fullkornspasta med zucchini-tomatsås och lite mozzarella (från kvällen innan)

"Mellanmål" på jobbet (fredagsmys) : Ett glas rödvin, lite jordnötter och kanske 5 bitar lösgodis

Middag: Fullkornspasta med quornfärs (med krossade tomater och crème fraiche i), min kompis lagade och det var så otroligt gott så jag åt väldigt mycket.

"Kvällsmål": En hel påse tortillachips med cheese-smak (åt jag själv), smakade lite av min kompis lantchips och åt en förpackning med fyra Ferrero Rocher (choklad).

Antal kalorier: Vet inte

Träning: 1 h steamywindows på lunchen

Det värsta är att även idag är som upplagd för en rejäl undantagsdag. Ska nämligen på konstutställningsrunda med en kompis efter att vi har käkat lunch. Sedan lär vi också ta en eftermiddagsfika och sådana på lördagen brukar bli onyttiga för mig. Ikväll ska jag umgås med en annan kompis, vi ska gå ut och äta och sedan typ fika eller hänga här. Det är också som upplagt för godis och onyttigheter. Jag har nästan omöjligt svårt att hålla mig borta på helgerna. Men eventuellt får det bli så, och isåfall så får jag nöja mig med endast en liten viktnedgång även nästa vecka.

Men ni verkar vara så duktiga på det här med helger, hur gör ni för att inte äta ihjäl er?

Dag 35 - matrapport

Idag har också varit en bra dag. Jobb och plugg som vanligt, och ett seminarium idag också. Kalorierna landade på lite för mycket, men inte farligt med tanke på träningen. Anledningen till att det blev för mycket, var att vi skulle ha ett möte på jobbet på morgonen (som blev inställt). En arbetskamrat till mig hade köpt färdiga frallor och jag, mitt fån, tog en trots att jag redan hade ätit frukost hemma. Hur korkat som helst egentligen, och jag vet inte varför jag gjorde det. Eller jo, antagligen för att jobbarkompisen sade att han hade köpt dem och att de såg så goda ut och att jag gärna fick ta en. Jag tänkte inte utan åt den, trots att jag egentligen fortfarande var mätt efter min (ovanligt stora) frukost. Nåväl.

Frukost: Ostomelett, 2 skivor fullkornsbröd. Och så den där onödiga frallan med smör och en skiva rökt skinka + sallad på jobbet.
Lunch: En miniliten pastasallad med två ynka mozzarellabollar (haha) och vanlig sallad. Jag skulle få ett bröd på köpet men glömde som tur var att ta det med mig. Det var väl lika bra.
Middag: Fullkornspasta med zucchini+tomat-sås och lite mozzarella. SÅ GOTT och så enkelt att laga!
Kvällsmål: En och en halv skiva fullkornsbröd med lite smör.

Kalorier: 1509 kcal.

Träning:
Bodypump 45 eller 50 min, plus stretch. Underbart och peppande pass, även om jag fick en tjockchock (haha) när jag såg mig själv i spegeln. Jag har en ny träningsbehå och jag upptäckte att den får fett att sticka upp även ovanför där bak, om ni förstår hur jag menar. Men det finns å andra sidan en anledning till all träning och bloggandet + den någorlunda matkollen - att inte behöva få fler tjockchocker.

Nu ska jag göra i ordning mig, är helt slut efter den här dagen. Efter bodypump-passet har jag dessutom stått och diskat i hundra år och plockat undan lite här hemma, inför imorgon då snickare ska komma och fixa mitt trasiga fönster, plus att en kompis kommer på middag imorgon kväll. Puh. Jag orkar nog inte läsa många sidor innan sömnen attackerar. Skönt.

Hoppas att ni har haft en fin dag också, och TACK för alla grattis imorse. Det är så sjukt peppande med sådana kommentarer, och det är det som gör viktbloggandet värt det. Alltså NI. :)


Vägning, 4

-0.6 kilo. Åh, det känns kul med ett resultat att bli glad över äntligen. Nästa vecka ska jag få ett ännu större minus! Jag kan bara inte låta bli att undra varför det ändå går så segt med tanke på hur enormt mycket jag tränar. I  vanliga fall brukar jag träna två ggr i veckan och äta som nu och ändå gå ner massor. Och det kan inte vara att jag bygger muskler, eftersom jag bara går på bodypump en gång i veckan. Nåväl, kul med ett minus denna vecka!


Minusvikt sedan förra veckan: -0.6 kg

Vikt den här veckan: 80.4


(Vikt förra veckan: 81.0 kg

Minusvikt sedan "start": -2.6 kg

Första delmål: 75 kg

Slutmål: 62 kg)

Dag 34

Idag gick hyfsat och jag lyckades nästan lösa prövningen. MEN det jag märker är att så fort det blir sådana här prövningar, så blir jag hungrig på kvällen eftersom jag inte har ätit ordentliga mål. Som tur är uppstår de inte så ofta, så det är lugnt egentligen. Men jobbigt att somna hungrig.

Dagen har varit fin med först jobb och sedan plugg. Och så detta restaurangbesök på kvällen. Dessutom har jag testat streetdance på sats idag. När jag var yngre dansade jag 2-3 gånger i veckan på en dansskola. Ända från jag var kanske 7 tills jag var typ 18. Och dansaerobics som jag har gått på länge nu, tillfredsställer ju jazz-delen av dansandet. Nu är jag streetdance-frälst och ska försöka bli stammis på det här passet. Det gäller bara att se till att boka långt i förväg, eftersom köerna ofta blir långa. Men det är ju absolut inga problem egentligen. Känns kul.

Och även om jag har lite ångest över att hamna så högt  på kaloriantalet, så känns det okej. Jag har de senaste dagarna varit duktig med att inte äta upp träningskalorierna, så förhoppningsvis visar det sig inte på vågen.

Här kommer rapporten, sedan ska jag läsa och sova. Trött i kroppen efter en lång dag.

Frukost: Ostomelett, tillredd som vanligt. Det är verkligen en yummie frukost. Mums!
"Mellanmål": En banan. Jag blev sjukt hungrig vid 11-snåret.
Lunch: Panini med mozzarella, lite kycklingfilé och pesto plus ruccola och tomat.
Middag: 4 fullkornssmörgåsar med smör och paprika. Jag hann ju inte laga mat innan träningen, här uppstod prövningen.
Kvällsmål: På den indiska restaurangen tog jag ett naan-bröd för att inte vara helt utan mat. Det fanns inte på viktklubb.se som livsmedel, men jag lade in det som 3 stycken 25-gramsskivor av vitt bröd och tror det kan stämma någorlunda.

Kalorier: 1514

Träning: 1 h streetdance, körde stenhårt och svettades som en gris efteråt. Gud så kul det var, massa positiv energi, hög musik och hög puls. Precis när jag trodde det var klart så körde vi två varv till och hann knappt med någon stretching. Det är så det ska vara att träna! Fast stretchingen behövs också förstås.

Imorgon händer något läskigt. Då är det nämligen vägning. Och jag tycker att jag har skött mig bra sedan i söndags, så det är bara att hoppas på något litet minus åtminstone. Vi får se imorgon bitti. Sov gott, raringar!




Prövning ikväll

Godmorgon! Ikväll har jag en prövning framför mig igen. Det är nämligen så, att jag och några till ska gå på indisk restaurang. Och jag tycker inte om indisk mat, för det första. För det andra ska jag träna precis innan och kommer ha en halvtimme på mig efter träningen att ta mig till restaurangen. Det innebär att jag kommer hinna duscha och sedan åka direkt.Att äta middag innan träningen blir för tidigt, och jag vill inte äta middag på den indiska restaurangen.

Frågan är hur det här ska lösas. Antagligen får jag väl köpa en yoggi jalla och en banan, som jag käkar på vägen. Men det är dåligt att äta under stress (t.ex på tunnelbanan) och så innehåller den "middagen" mycket kalorier med tanke på den lilla mättnadskänsla den ger.

Vi får se hur jag löser det. Åtminstone har jag bara ätit ostomelett till frukost (ca 250 kcal), så jag har ganska mycket kalorier att röra mig med. Det känns tråkigt att behöva skippa träningen, bara för att hinna äta ordentlig middag. Har ni några förslag på hur man löser sådana här prövningar, som jag tycker dyker upp ganska ofta?

Dag 33

Missa inte inlägget här under. Det var lite personligt, men väldigt viktigt. Ibland är personligt bra, tror jag.

Mina ögon ser alldeles suddigt nu. Jag vet inte varför, men det oroar mig så jag ska strax stänga av datorn. Mina lår är fortfarande iskalla, trots att jag bara gått från bussen efter en lång fika. Under duntäcket blir de nog varma igen. Så here goes dagens rapport:

Frukost:
3 skivor utölimpa med lite smör + gurka
Lunch: Ostomelett på vanligt vis + 1 skiva utölimpa med smör
Mellanmål: 1 skiva utölimpa igen, med lite smör. Plus en morot.
Middag: En förpackning lättostkaka med 2.5 msk hallonsylt.

Antal kalorier: 1372   Apropå kalorier. Vet ni, jag hade ju så mkt problem tidigare med att jag inte kunde låta bli att äta upp alla träningskalorier. Men det funkar faktiskt att helt enkelt inte lägga in träningen på viktklubb.se. Jag låtsas som att den inte finns istället. Det känns så sjukt bra, eftersom det har varit något som tidigare gett mig lite ångest och huvudbry.

Träning: 1 h SatsFlow, som jag skrev om här sist jag var på det. Det var nästan lika kul idag, förutom att jag hela tiden glömde bort att spänna magen. Jag ska anstränga mig mer med det på framtida yoga/pilates/flow-pass, eftersom jag tror att det gör det hela betydligt jobbigare och mer givande!

Om att överäta och om mönster på repeat

Idag har jag pluggat hemifrån hela dagen. Och jobbat hemifrån också, för den delen. Just hemmavaron brukar i vanliga fall orsaka stora matissues i min hjärna. Jag brukar alltid gå och ladda upp med massor av godsaker (eller ondsaker, som de egentligen borde kallas, med tanke på hur dåliga de är för kroppen och välbefinnandet). Och så brukar jag koka te eller kaffe och bara totalt käka tills jag mår illa. Då tar jag en paus (KRÄKS ALDRIG och har aldrig gjort, tack och lov) och sedan äter jag igen. Proppar in i munnen, chokladen känner jag knappt smaken på. Kakorna tar slut på tio minuter, varenda en. Öppna munnen, tugga, tugga, svälj. Nästa kaka. Lite te emellan, och så fortsätter jag. Och kopplar på något alldeles ologiskt sätt ihop detta beteende med att ha det mysigt. Att unna sig. Men hallå, unna sig är väl när man i sociala sammanhang låter sig själv äta något extra, inte att sitta hemma i soffan med håret i en knut på huvudet och käka tills man måste ligga raklång för att inte få ont i magen?

Nåväl, no matter how ologiskt, så har detta beteende funnits i mig i minst tio, kanske tolv år. Och jag inbillar mig inte denna gång att det nu har försvunnit sin kos för att aldrig återvända. Jag vet att det återvänder, att matmonstret förr eller senare börjar krafsa på mig inifrån. Även om jag inte är sugen på något. Och jag vet att jag då, mitt mönster trogen, tänker: "Äh, en liten ätarkväll kan väl inte skada?". Och så faller jag till föga, och äter och äer, och sedan fortsätter det beteendet. Varje dag, och många kilo uppåt, innan jag kanske återigen får panik och utseendefixeringen tar kommandot. Då tänker jag att det är dags att rycka upp mig. Uppryckandet kan komma efter fem kilo om jag har tur, men oftast efter tjugo.

Nu befinner jag mig på en hög kilonivå i kurvan, och således tar jag ju också tag i det nu, åtminstone träningen.

Men jag är beredd den här gången, matmonster, så håll dig på avstånd. Nog kommer jag fortsätta med undantagsdagar, men du ska inte mer få fatt i mig på vardagarna. Jag står med garden uppe och om jag så ska behöva bita mig själv i handen för att inte köpa onyttigheter för 100 kronor per dag, ja, då biter jag mig i handen.

Ibland håller du dig borta länge, så förrädiskt länge att jag tror att du äntligen är borta för alltid. Det är då du slår till, det kan ha gått ett halvår. Och du fångar mig alltid i fällan, får mig alltid att fortsätta följa efter i dina spår och förstöra allt jag byggt upp. Men inte igen.

Dag 32 - en toppendag + om veckans träning

Åh, vad skönt. Mitt fokus den här veckan - att hålla mig på 1300 kalorier om dagen - har funkat finfint idag! Det känns väldigt skönt, och jag tror att en av anledningarna till att jag har lyckats hålla det, är att jag faktiskt har ätit ordentlig mat. Alltså, mat som jag blir mätt på och mår bra av, som inte gör mig yr eller trött, eller får mig att fantisera om ett land fullt av chokladkakor. Och det är toppen, för jag landade ändå på en nästintill perfekt kalorimängd. Plus lite träning dessutom, alldeles perfekt alltihopa. Nåväl, jag ska inte ropa hej ännu, men varje bra dag är en dag i rätt riktning. Pepp på det!

Frukost: 3 skivor utölimpa med lite smör.
Lunch: Bulgur + halloumi + turkisk yoghurt + några valnötter, älskar verkligen denna lunch.
Middag: Fullkornspasta med krossade tomater, zucchini och mozzarella.
Kvällsmål: 2 skivor utölimpa med lite smör.

Kalorier: 1374

Träning: 30 min spinning på lunchen. Salen var så varm att det blev imma på spegeln, mitt smink rann liksom. Tror att airconditionen hade gått på semester där. Men det kändes skönt att få svettas lite i alla fall. Och apropå det, såhär ser min träning ut i veckan. Mycket och blandat, i like it!



Om jag känner att det blir för mycket, så kan jag tänka mig att skippa något av passen.
Men de är alla väldigt olika sinsemellan och kroppen ska nog kunna hantera det utan att bli utsliten.
På söndag blir det vilodag, då ska jag umgås med en kompis hela dagen och sedan äta middag hos mamma och pappa, och knappt röra mig en meter. Men i övrigt blir det rätt mycket action, ofta inklämd mellan alla göromål. Imorgon ska jag t.ex möta upp en kompis och fika efter passet, på onsdag ska jag på ett annat roligt möte osv. Det känns bra att jag har lärt mig att ändå prioritera träningen. Det har tidigare kunnat gå långa perioder då jag bara bokat av precis varje pass som jag bokat. Och det är ju fullkomligen och totalt meningslöst. Så det känns skönt att jag numera bara bokar av i nödfall.

Hoppas bara på att 6 personer bokar av SteamyWindows tills på fredag, för det tyckte jag var sjukt roligt. Men det lär inte vara några problem. Ibland står typ 50 personer i kö till ett och samma pass. Då kan jag bara undra: Varför ställer sig den 50:e personen ens i kö? haha. Här är några exempel från veckan som kommer. Klockan visar hur många som står i kö:





Den sista tar ju priset, hur tänkte person nummer 61? Är det bara jag som tycker att det här är roligt?

Men oftast är det ingen i kö till passen jag vill gå på, även om jag bokar någon dag i förväg. Fast oftat bokar jag för hela veckan, så att jag inte hinner planera in en massa andra saker och sedan i slutändan inte ens har tid att träna. Så tenderade jag nämligen också att hålla på tidigare.

Flera av er skriver om bodycombat, och jag SKA testa. Måste bara samla lite mod först, haha! Vågar jag nästa vecka, tro?

Fokus i veckan som kommer

Det är ju såhär, att förra veckan gick åt helvete. Den här veckan har varit en riktig mittemellan-vecka, tror jag har hamnat på 1500 kalorier i snitt nästan varje dag. Mer eller mindre. Förutom igår då jag säkert landade på 2500 åtminstone. För mig är det inte okej. Jag vet att man kan gå ner i vikt på 1500 om dagen, men då känns det som att jag lika gärna kan skita i att tänka alls på vad jag äter och bara käka på och vara glad, ungefär.

Problemet är ju bara att jag inte är glad när jag käkar på, eftersom jag typ aldrig har lyckats hålla mig på en vikt. Om jag inte har strikta regler, så släpper jag allt och går upp 20 kilo på ett halvår istället. Och det är ingen överdrift.

Men nu tänker jag att jag har haft en dålig vecka och en halvbra, nu ska det bli en bra vecka!

Jag ska fokusera återigen på att hålla 1300 kalorier om dagen. Så det är veckans fokus, som jag ska försöka satsa all energi på. Det är så svårt, varje dag är en gigantisk prövning för mig. Är det så för er också?

Vi peppar varandra nu och försöker återfinna inspirationen, eller åtminstone jag måste det. Heja mig! Och er förstås!


Dag 31

Det gick inte så illa som jag oroade mig för tidigare idag, jag landade på 1470 kalorier idag.

Rapport:

Frukost: 3 skivor danskt rågbröd med smör

Lunch: 3 skivor danskt rågbröd med smör

Middag: Fullkornspasta med tomat&zucchinisås, plus mozzarella och två skivor utölimpa med smör.

Träning: Bodypump (50 min + 10 min stretch)

Nu ska jag skriva om nästa veckas fokus!

Dag 30 (igår)

Eftersom jag skrev häromdagen att jag alltid ska vara ärlig med vad jag äter, så får jag helt enkelt vara det.
Men igår gick inte bra. Även om jag brukar frossa ÄNNU mycket mer andra lördagar så var gårdagen ett frosseri som fortfarande inte är okej bara för att det är lördag.

Jag ränknar inte kalorierna för igår, tycker det känns onödigt. Men här kommer en alltigenom ärlig rapport:

Frukost: Ostomelett på vanligt vis

Lunch: Sex skivor danskt rågbröd med smör, och en halv förpackning halloumi (stekt) som "pålägg". Plus sallad.

Middag: Tapas på kalaset jag var på: Potatisklyftor, bröd, haritscoverts i olja och vitlök, massa sallad osv.

Kvällsätande: 2 glas rödvin, massor av m&m:s (godisar ni vet), en stor bit hallon&blåbärspaj med vaniljsås, en bit morotskaka mitt i natten.

Som sagt, nu kanske ni förstår varför jag inte har velat skriva vad jag har ätit de andra lördagarna, eftersom gårdagen känns lite i jämförelse. Haha!

Träning igår: 1 h spinning, 1 h satsyoga. Så jag tränade ju mycket.

Jag känner mig sjukt oinspirerad idag och har inte ens någon lust att sköta mig. Helst vill jag bara köpa en stor påse lösgodis och en 200 grams chokladkaka plus typ kakor och bara äta. Som jag förut gjorde varje dag. Varför känner jag så? Kanske för att jag inte har skött mig såpass bra att jag har gått ner i vikt, kommer garanterat inte nå mitt delmål i tid. Jag kanske borde sätta upp ett nytt delmål istället, som jag kan hålla. Vet icke, vet icke.

Men jag får se hur dagen går och återkommer ikväll eller imorgon! Ha en fin söndag, allihopa.

Såhär tycker jag om Steamy Windows...

... superkul!



Värst vad jag testar roliga pass hela tiden. Idag var det alltså Steamy Windows som stod på schemat mitt på dagen. Tyvärr är det bara en eventklass, alltså en tillfällig klass, som finns på satscenter runtom i Sverige v. 40-45. Det var väldigt tråkigt eftersom jag hade otroligt roligt. Jag minns en sådan händelse från i våras också. Då hade min favoritaerobicsklass (som inte har samma instruktör längre tyvärr, och numera är supertråkig) en gång då hon körde salsaaerobics istället. Det är en av de roligaste klasserna jag någonsin har varit på och alla som vågade sig dit fick en snygg rönisch-vattenflaska, en banan och 25% rabatt på rönisch-kläder (träningskläder). Superkul! Men det var samma sak då, att klassen ju inte fanns på schemat utan bara var en testgrej. Sedan dess har jag hållit koll efter SalsaAerobics, men det verkar inte komma. Hoppas att det kommer i framtiden, helt enkelt, för den skulle jag minsann bli stammis på även om jag inte kan svänga mina höfter whatsoever. :D

Men åter till Steamy Windows. Såhär beskrivs klassen på sats.se:

Inspirerade av house-, show- och rockmusik har vi satt ihop en annorlunda och spännande eventklass där vi använder en käpp (stång från BodyPump) att dansa med och runt. Nybörjare, dansbiten eller bara lite nyfiken - bara du vågar svänga lite extra på höfterna så är du välkommen.

Det låter lite läskigt, eller hur? Men det var det verkligen inte, jag skrattade flera gånger. Det var alltså dans inspirerad av striptease! Så det var en del juckande, slängkyssar och svängande med stången. Helt enkelt hur kul som helst. Jag ska försöka hinna gå på klassen några gånger till innan den slutar gå, men då får jag hitta någon annan än den på fredag-dag, eftersom det inte är ofta jag kan då. Och de andra har typ 37 pers i kö. Jag ska faktiskt kolla det genast, för det var både befriande och svettigt och sjukt kul. Härligt med träningsinspiration! Men nu ska jag unna mig några timmars läsning efter en trevlig kväll, så ideal får jag skriva om imorgon istället.

Dag 29

Åh, vad jag är stolt över mig själv! Jag har varit sugen på så många olika saker idag, typ morotskaka, choklad, kaka från 7eleven etc etc. Men har stått emot varje sug. Det är ovanligt för att vara en fredag. Därmed osagt hur det kommer gå imorgon (lördagar brukar vara näst intill omöjliga) men varje bra dag gör ju skillnad! Dock lyckades jag inte hålla mig på 1300 men fortfarande på en gå-ner-i-vikt-fast-långsamt-nivå, vilket också känns okej!

Här kommer matrapport:

Frukost: Ostomelett i vanlig ordning och med samma innehåll som alltid, en skiva danskt rågbröd med lite smör

Lunch: Grillad typ panini med mozzarella, lite pesto, tomat, ruccola och två kycklingfiléskivor (tänk typ skivad kycklingfilé) och lite pesto

Middag: Lasagne i normal size, två brödbitar, sallad

Kvällsmål: Chailatte

Träning: Steamy Windows, ska strax skriva i ett eget inlägg vad jag tyckte om det!

Kalorier:
1508


Dag 28

Idag gick inte så bra, mycket pga dålig planering. Jag har inte överätit eller så, men heller inte lyckats hålla mig på 1300 kalorier. Det känns verkligen supertråkigt att jag typ aldrig lyckas med det. Nåväl. Matrapport:

Frukost: Ostomelett, 2 skivor danskt rågbröd

Lunch: Ceasarsallad + en liten caffè latte

Middag: En sådan där shejkflaska med yoggi jalla och en liten banan

Kvällsmål: En skiva danskt rågbröd, en morot med lite dip

Saken är att jag verkligen inte blev mätt på min middag som jag fick äta i farten bokstavligen talat. När jag kom hem från mingelkalaset så var jag så hungrig att jag höll på och dö. Hade det inte varit för kvällsmålet så hade jag varit i mål, kalorimässigt.

Kalorier: 1466.

Träning: Nope, inte idag heller.

Sov så gott allihopa! (är fortfarande så hungrig att jag håller på att dö, känns väldigt sunt eller inte, haha. Bättre planering i fortsättningen!).

Jag skäms ihjäl!

Åh herregud så pinsamt. Uppdaterar från mobilen nu. Jag skrev ju nämligen FEL imorse. Jag väger inte alls 80.0 utan 81.0. Snacka om freudiansk felskrivning imorse,önsketänkande. Men nu vet ni i alla fall. Förhoppningsvis får jag skriva 80.0 kilo nästa torsdag och mena det,men alltså inte riktigt ännu. Ha en fin dag hälsar en förvirrad killcalories.

Prövningar i dagarna tre

Idag, imorgon och lördag är stora prövningsdagar för mig.

Under dagen idag är det inga problem, bara jobb och plugg som vanligt. Men ikväll ska jag på en superrolig fest (obs inte hemmafest), där det kommer bjudas på vin och snacks. Det gäller att vara förberedd, att ha ätit middag innan (vilket blir svårt att hinna), så att jag inte faller för några frestelser. Jag ska nämligen landa på 1300 kalorier idag, har jag bestämt mig för.

Imorgon kommer prövning nummer två. Under dagen ska jag jobba och gå på Steamy windows (om jag inte känner mig lika snorig som nu). Men på kvällen är det fredag i allmänhet, jag ska träffa min bästa vän. Vet ännu inte vad vi ska göra men det är alltid svårt med fredagar. Dock ska jag landa på 1300 kalorier imorgon med.

Sedan kommer den största prövningen av alla: lördagen. Hittills har jag inte klarat en enda lördag under 3000 kalorier. Jag måste ha någon slags strategi. På lördag under dagen blir det träning, plugg och lugn och ro. På kvällen fyller en av mina bästa vänner år och ska ha middag och kalas. Jag funderar på att skippa vinet och bara käka middag och kanske något snacks om sådant finns. Eller är det bättre att göra tvärtom, skippa snacksen och dricka lite vin istället? Gah, lördagar är alltid den dag då jag förstör otroligt mycket för mig. Och om jag missköter mig rejält på lördagen, så brukar det spilla över till söndagen också. På lördag satsar jag inte på 1300 kalorier, men kanske 1800, så går jag inte upp åtminstone.

Det återstår att se, jag ska ta en dag i taget och verkligen fokusera på att lyckas med de mål jag nu satt upp ovan.

Dag 27 (igår)

Här kommer matrapport för igår, kom hem så sent från min kompis i natt att jag inte orkade uppdatera då.
Det blev heller ingen bodypump igår pga ett jobbmöte, men jag ersätter söndagens satsafro med bodypump istället så är det kompenserat.
Det blev lite för mycket kalorier igår dessvärre, men inte så att det är någon fara.


Mat igår:

Frukost: 3 skivor morotsbröd med lite smör
Lunch: Ostomelett, 2 skivor morotsbröd
Mellanmål: En banan
Middag: En förp lättostkaka, 2.5 msk hallonsylt
Kvällsmål: Morötter och holiday-dip

Träning: Ingen träning igår.

Antal kalorier: 1479

Vägning, 3

Jag vägde mig ju inte förra veckan, så detta blir faktiskt vägning nummer tre.
Jag smygvägde mig i början av veckan och hade gått upp över ett kilo efter min katastrofala helg.
Därför känner jag mig nöjd med dagens resultat. Det känns som att jag är på banan igen efter att förra veckan ha skött mig ganska dåligt.

Vikt: 80.0 kilo.
Vikt förra vägningen: 80.1

Skillnaden är ju verkligen marginell men jag är glad att jag har hunnit gå ner det jag hade gått upp i början av veckan. Nästa vecka ska jag ha ett större minus! Heja!

Såhär tycker jag om SatsFlow...

... I love it!

Som sagt, jag testade SatsFlow nu under kvällen och kände att det var en träningsform som passar mig perfekt. Inte riktigt så långsamt som yoga och pilates, och inte lika extremt som de andra passen jag går på. Någonstans mittemellan, och det blev inte tråkigt en sekund.

En klass inspirerad av tai chi, kampsport, dans och pilates. SatsFlow är en holistisk klass där öst möter väst. Du förbättrar din styrka och rörlighet samtidigt får du även den mentala biten i denna klass.

Såhär beskrivs SatsFlow på hemsidan: Och jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Vi varierade mellan pilates, yoga, kampsport, tai chi och dans. Låt för låt liksom. Ibland blev jag sjukt svettig, andra gånger var det mer fokus på andning och sådär (något jag fortfarande inte riktigt vant mig vid - plus att jag alltid glömmer att hålla magen spänd!). Om du har möjlighet att gå på denna klass, eller något liknande, så gör det. Självklart behövs mer intensiv träning också, men detta kan ses som ett komplement. Det känns bra att jag ska gå på yoga på lördag också, börjar tycka om denna typ av klasser mer och mer.

Och jag har ju tränat regelbundet sedan i augusti och innan dess tränade jag regelbundet hela våren (2-3 ggr per vecka) (utan att gå ner i vikt eftersom jag åt så mycket...), men först nu när jag tränar så mycket och varierat, så känner jag en verklig effekt. Även om jag inte har gått ner något än så känner jag mig mer harmonisk, inte så stressad som jag brukar, gladare, piggare (fast jag är iofs alltid pigg, men ändå) och fräschare. Tjugo kilo minus på detta, så är allt perfekt!

Imorgon ska jag skriva om ideal, tänkte jag. Men nu, som sagt, blir det att gräva ner sig i böckerna. Tur att man kan ha bakgrundsmusik som gör att det känns lite roligare. Hoppas att ni mår lika bra och känner er lika pigga som jag, det förtjänar vi alla! Och då blir det lättare att peppa sig till att sköta maten.

Dag 26 - rapport

Åh, gud vad bra det har gått idag. Och mycket är tack vare era underbart peppande kommentarer. Detta känns bättre än någonsin. Men jag måste hinna läsa några hundra sidor till idag, i en bok till skolan, så här kommer rapporten:

Frukost: Ostomelett (2 ägg, mager riven ost)

Lunch: Grillad smörgås med typ ciabattaliknande bröd, fast fräschare. ruccola, tomat, mozzarella och lite pesto.

Mellanmål: 5 morötter, holidaydip (ca 1 dl)

Middag: 5 skivor morotsbröd med lite smör och gurka.

Träning: 1 h satsflow. Gud så roligt det var! Men det förtjänar ett eget inlägg.

Kalorier: 1309. Helt perfekt :D 9 kalorier över mitt dagliga mål, och jag har tränat dessutom. Men jag skrev ju häromdagen att jag inte längre ska lägga in träningen i viktklubb (för då står det hur många kalorier man har förbränt, och hur många extra man får äta) utan jag låtsas som att den inte existerar. Möjligen gäller inte det på bodypump-dagar, för då brukar jag bli helt skakig. Men det återstår att se imorgon. Hurra!

Bilderna åt rätt håll

Här kommer bilderna åt rätt håll, jag vill tortera mig själv med dem, så att de får mig att sköta maten.
Och så blir det lättare att jämföra sedan också, som ÄtaTränaKämpa påpekade! Ursäkta den dåliga kvaliteten, bilderna togs med mobilkamera, that's why.








Bra poäng! + varningstecken

Jag fick en kommentar ifrån ÄtaTränaKämpa, som jag bara kan hålla med om:

Är det inte bättre att låta alla dagar räknas, även de "jättedåliga", superbra att låta bloggen få ta del av den "hemska sanningen" så man kan inse att shit happens, det är bara att gå vidare. Men att inte räkna med dem, då blir det ju inte lika ärligt mot dig själv? Eller hur tänker du? :)

Hon har så rätt, och jag får nästan lust att dra på mig dumstruten och börja om från dag ett igen. Jag har skött träningen under denna månad, men har inte skött maten - eftersom jag gick ner lite och sedan gick upp lite igen och i princip inte har gått ner alls på en hel månad.

Men jag börjar inte om från dag ett, istället ska jag i fortsättningen skriva om allt jag äter. Och förhoppningsvis behöver jag inte skämmas för det heller, eftersom jag ju vill ner i vikt.

Sedan har jag tittat på tv3play, på några korta snuttar med folk som medverkat i tidigare säsonger av Du är vad du äter. Snuttarna heter "Vad hände sedan?" och det är just vad vi får veta. När jag tittar på klippen och ser att typ bara en har lyckats fortsätta gå ner i vikt efter sin medverkan i programmet, men att de allra flesta har gått upp igen, så kommer jag att tänka på några saker:

1. Jag vill inte att folk ska se mig på det sättet, som en misslyckad typ som bara äter och äter. Trots att det enda hon drömmer om är den perfekta kroppen. Jag är så bestämd och målinriktad på alla andra punkter, alltid aktiv och produktiv, så det stämmer inte med min persona.

2. Jag kommer på att en kompis sagt till mig att viktnedgång har 80 % återfall. Det innebär alltså att 80% av de som går ner mycket i vikt, går upp det igen. Jag vill inte bli en siffra i den dystra statistiken, vilket jag iofs redan är med tanke på alla de gånger jag pendlat upp och ner. Jag vill förändra det och vara del av de 20 % som faktiskt går ner i vikt och stannar där. Är ni på?

Hittills har dagen gått bra, jag jobbade i förmiddags och ska nu plugga fram till satsflow ikväll. Och idag ligger jag bra till och ska hålla mig till 1300 kalorier. Jag återkommer ikväll med rapport! Hur har ni det?

Veckans träning:

Jag har ju glömt att lägga upp hur jag ska träna i veckan.
Igår var jag på dansaerobics. Såhär ser resten av veckan ut:



Det ser väldigt mycket ut, men då får vi tänka på att satsflow och yoga inte är förbränningspass, utan mer för att sträcka ut kroppen och få bättre hållning. Och steamy windows avbokade jag ju i fredags och har aldrig testat förut, så det lär inte bli så ansträngande heller. Men det blir en intensiv vecka och det är ju lite meningen! Känns kul att träna så varierat också, så att jag inte sliter ut kroppen och inte heller tröttnar lika lätt på att träna.


Modigaste inlägget någonsin: DEN BISTRA SANNINGEN OM MIN KROPP

Vilken skandalrubrik, va? Men erkänn att den gjorde er lite nyfikna!

Här kommer nämligen bilder som min vän tog på mig när jag var hos henne ikväll. Om ni undrar över de sunkiga kläderna, så är det tränings/myskläder, som jag normalt inte går klädd i.

Det här känns sjukt modigt och det är tur att jag är hyfsat anonym här och att endast ett fåtal vänner vet om bloggen. Och ni andra är ju bara underbara peppande människor så ni kan nog hantera den bistra sanningen utan att bli bortskrämda :D (eller?!). Och sedan finns ju den här bloggen faktiskt av en anledning: För att inte behöva se ut såhär längre.

Här kommer bilderna (lite på snedden dock) :

Framifrån:



Från sidan (och nej, jag är inte gravid) :



Bakifrån:



Hu, vad jobbigt det känns! Jag skäms verkligen över att se ut såhär, att min rygg är så tjock så att man inte ser om det är tuttar eller rygg liksom. Det är katastrof. Och armcelluliterna ska vi inte ens tala om. Nä, vet ni vad!

Nu ska jag fota en gång i månaden och det ska vara en vits med det - man ska se skillnad.

Dag 25

Nu gör jag detta till dag 25 och jag vill inte behöva stryka fler dagar eftersom jag helt enkelt ska sköta mig.
Här kommer dagens matrapport. Idag landade jag på 1587 kalorier, något jag känner mig missnöjd med eftersom jag bestämde mig för att inte äta upp träningskalorierna. Som tur är ska jag träna imrogon med (fast "bara" satsflow som väl inte bränner så mycket), och får då en ny chans. Samtidigt känns det inte ens som att jag har ätit speciellt mycket idag, men kalorierna rusar ju upp i antal snabbt. Och egentligen spelar det ingen roll vad jag äter, för det är kalorierna som räknas. Så även om jag har ätit bra grejer idag, så får jag faktiskt skärpa mig nu. Blä, vad negativt det blev. Hoppas att ni inte tröttnar på mig. Jag vill ju så gärna bli SNYGG!

Matrapport:

Frukost: 2 skivor danskt rågbröd med smör.

Lunch: Ceasarsallad och en liten brödbit.

Mellanmål: En banan och en cappuccino.

Middag: En förpackning lättostkaka och 2.5 msk hallonsylt.

Kvällsmål: Morotsstavar med dip.

Träning: 1 h dansaerobics.

GAH. Skärpning på mig nu.

Nästa veckas fokus:

Jag har fokuserat ganska duktigt på vattendrickandet, som jag skrev om för några veckor sedan. Dock har ju maten inte gått så bra den här veckan, faktiskt. Därför har jag ett nytt fokus inför veckan som börjar imorgon (utöver vattnet, alltså) : Att hålla kalorierna. 1300 kalorier per dag är det som gäller. Jag vet att jag klarar det utan problem, om jag bara fokuserar.

Så det är planen. Förhoppningsvis återvänder inspirationen automatiskt då efter några dagar.

Hur har ni haft det i helgen? Har ni något särskilt fokus inför nästa vecka?

Katastrofhelg deluxe

Åh herregud, vad händer med min inspiration? Den här helgen blev en total katastrof, helt annat än vad jag planerat. Både idag och igår kommer jag landa på ca 3000 kalorier.

Det känns tråkigt att jag inte kan sköta mig, trots att jag vill ner i vikt så himla mycket. Men idag körde jag pilates i alla fall, det var riktigt skönt och jag är lite mör i kroppen.

Därför vill jag gå ner i vikt

Här kommer några anledningar till varför jag går ner i vikt.
Jag ska titta på dem när jag känner för att överäta på en vanlig måndag (som i måndags), eller när jag känner mig allmänt omotiverad. Förhoppningsvis kan det peppa er lite också!

Jag vill gå ner i vikt, för att:

1.
Jag är tjock. Det är oundvikligen det första intrycket folk får av mig. Jag bär omkring på tjugo kilos faktisk övervikt. Och ibland ser jag det i speglar, andra gånger inte, som jag bloggade om för ett tag sedan. Men alltid, alltid tänker jag på det och det tar upp så mycket av min tanketid. Jag vill inte leva ett sådant liv, jag är inte tjock inuti. Jag är smart, läser massa böcker, intresserar mig för kultur, vill bli författare och framgångsrik på andra sätt.Och alltså inte begränsas av ett så onödigt "handikapp" som att vara tjock.

2. Jag vill kunna ha snygga(re) kläder. Jag är extremt klädintresserad. Igår köpte jag till exempel massor av nya toppar, skor och några väskor. Men jag kan inte ha alla kläder jag vill. Jag skulle vilja ha en kjol som är hög i midjan, högklackade skor till och ett instoppat vitt ribbat linne. Eller ett par skinnyjeans (typ cheap monday) med en rätt tajt tisha med tryck på. För att bara ta några exempel. Och jag har alltid snygga kläder nu med, går aldrig runt i tält eller slapparkläder bara för att jag känner mig tjock. Men alltid finns känslan av obekvämhet någonstans i bakhuvudet. Och jag tycker inte det är livskvalité.

3. Jag vill bli aerobicsinstruktör! När jag har gått ner mina kilon, så ska jag direkt hoppa på en av sats kurser för att bli aerobicsinstruktör. Jag tycker det känns som ett bra och konkret mål. Jag är väldigt positiv och tror jag skulle passa som dansaerobics-instruktör någon gång i veckan. Men då måste jag först känna mig nöjd med mig själv.

4. Jag skulle vilja läsa upp poesi t.ex. Igår var jag på en jättebra poesiföreställning, och kände att jag också vill kunna stå där. Eller medverka i andra coola projekt. Fast först måste jag känna mig lite mer skinny assed, så att säga.

5. Jag vill att svaga konturer av muskler ska synas och det går ju inte med allt fett i vägen!

6. Jag vill kunna prata med ställets snyggaste kille utan att känna "åh gud, allt han tänker på är hur tjock jag är".

7. När jag väl köper godis, så vill jag inte behöva tänka: "Åh, nu tänker kassörskan på hur korkat det är av den där tjocka bruden att gå hem och käka choklad." Lite nojigt men jag tänker så och det blir ännu en viktloosing-pepp.

Varför vill ni gå ner i vikt? Hoppas att ni blev lika peppade av det här inlägget som jag blev. Nä, nu ska grejerna packas ihop och så blir det två timmars träning. Spinning och yoga i ett, hurra! Då behöver jag inte ha dåligt samvete över lördagsgodiset ikväll :D

Dag 24 (igår)

Godmorgon, hoppas att ni har det bra!

Här kommer gårdagens matrapport, det blev en muffins men det får vara så helt enkelt.

Frukost: Ostomelett

Lunch: Ceasarsallad och en knäckebrödsskiva

Mellanmål: Brownie/cheesecake-muffin.

Middag: Fullkornsspaghetti med köttfärssås (med rivna morötter i), plus två små brödbitar.

Jag tror faktiskt att jag hamnar på en hålla-vikten-nivå ändå igår eftersom jag inte åt så mycket utöver huvudmålen (förutom muffinsen då), så det känns okej.

Träning: 30 min promenad.

Och idag ska jag på 60 min spinning och sedan satsyoga, så jag kommer förbränna massor idag! Ikväll blir det lite undantag också.

Nu ska jag skriva om anledningar som ska peppa mig till att hålla fokuset på viktnedgång.
Men det förtjänar faktiskt ett alldeles eget inlägg.

Dag 23

Idag har jag flera gånger tänkt på att jag borde sluta med brödet. Det mjuka. Att jag borde tillåta mig att äta typ tortillabröd eller bröd generellt, om det är en del av en måltid. Typ foccaccia, wrap eller liknande. Men att jag ska sluta äta det som mellis, frukost och kvällsmål. Jag tänkte på det en liten stund och sedan återkom det igen. Jag vet att det skulle snabba på min viktnedgång. Så nu gör vi så och formulerar en regel helt enkelt, svårare än så är det inte!

Jag får från och med imorgon äta bröd endast som del av en huvudmåltid. Inte som kvällsmål eller mellis.

Då var det avklarat, känns väldigt bra eftersom jag vet att kilona kommer rasa snabbare. Det beror på två saker:
1. Det är svårt att beräkna exakt hur mycket kalorier bröd innehåller, eftersom det ju i sin tur beror på hur tjocka/tunna skivor man skär. Därför är det svårt att räkna ut exakt kalorimängd på viktklubb, och reusltatet blir förmodligen att jag alltid lägger in lite för lite kalorier. ---> ingen viktnedgång!
2. Jag måste hitta på andra mellanmål och kvällsmål istället, och de är alltid nyttigare: Äpplen stekta i kanel med vaniljkesella till, en tallrik yoghurt med lite musli, morötter och dip, någon frukt osv. Och de är dessutom lättare att räkna ut exakt kaloriantal av.

Bra va?!

Nu kommer dagens matrapport:

Frukost: 4 skivor fruktbröd med lite smör & gurka jamen jag saaaa ju att jag äter för mycket bröd. No more.

Lunch: 3 skivor halloumi, bulgur, lite turkisk yoghurt, några valnötter, ruccolasallad.

Mellanmål: 2 skivor danskt rågbröd.

Middag: Ostomelett.

Kvällsmål: 3 skivor fruktbröd igeeen.

Träning: Ett bodypump-pass som var helt underbart och inspirerande. Musiken på hög volym, salen full av peppade människor och jag lade på vikter på biceps och triceps. Här ska deffas vet ni!

Antal kalorier: Öh, känner inte att jag har kunnat räkna ut exakt idag med tanke på allt brödätande, men jag åt nog upp träningskalorierna. Så jag hamnar nog på 1600. Yep, bodypump förbränner a lot.

Lite oinspirerad känner jag mig, eftersom det känns som att jag förstör genom allt bröd. Och så får jag ångest av att äta upp träningskalorierna. Ett alternativ är ju faktiskt att inte lägga in träningen i viktklubb, utan bara skriva den här. Då är det alltid 1300 kalorier som gäller liksom. För jag menar, anstränger jag mig så mycket så vill jag ju ha resultat.

RSS 2.0